OSVB ELITE. Bak fra venstre: Karen Elise Lund Saga, Line Jastrey Albertsen, Ane Spurkeland, Tonje Bogstad Furset og Katinka Krahn. Foran fra venstre: Ruth Cecilie Gundersen, Maren Rygh, Siri Hope Broch og Julie Varga. (Anne Schwinghammer, Ida Høvik og Kirstine Garder var ikke tilstede da bildet ble tatt.)

– Vi hadde lyst på et tilbud for toppidrettsutøvere via klubben vår Oslo Sandvolleyballklubb. Både for å kunne representere klubben på en mer synlig måte i turneringer, og for å få mer backing av vår egen satsing, forteller Katinka Muri Krahn.

Hun og Tonje Furset tok i vår selv initiativet til å starte satsingslaget OSVB Elite. Gruppa består nå av 12 jenter, og er ment for de av OSVBs damer som kjemper om de øverste plasseringene i Norges Tour, og gjerne også ønsker å spille internasjonale turneringer.

– For mange spillere som ligger i sjiktet under landslaget har det ikke vært så mye organiserte tilbud tidligere, forteller Julie Varga.

– Dette er noe vi derfor er veldig glade for å ha fått til! sier initiativtaker Katinka.

– Og det er veldig fint at det nå er et elitetilbud både for jenter og gutter i klubben, legger Tonje til.

Initiativet var etterlengtet kan Siri Hope Broch fortelle:

– Jeg syns det er veldig kult at dette ble starta fordi jeg har hatt lyst på det lenge. Har sett at de har hatt det i Sverige, og der har man sett at det blir mye større konkurranse fordi folk gjerne vil inn på elitegruppene, og da blir det noe ekstra å jobbe for. Men hva gruppa har som mål for sesongen vil de ikke røpe: – Det er hemmelig, ler Siri.

Jentene ser flere fordeler med at de nå har organisert seg på en mer fast måte enn tidligere. De vil nå hele tiden pushe hverandre til å bli bedre:

– Har du et innendørslag med mange gode spillere så får du kamp om hver eneste plass, og det er litt det samme her. Selv om man spiller to og to så får man kamp om de beste plasseringene, forteller Ane Spurkeland.

Selv om vi er lag med bare to stykker så er vi på en måte et stort lag også, som kan heie på hverandre og være en litt større gjeng da, smiler Tonje og alle de andre sier seg enige. De kan fortelle at siden alle har forskjellig volleyballbakgrunn, har de på den måten alle noe å tilføre gruppa:

– For eksempel har Karen Elise (Lund Saga), Katinka og Julie lært masse øvelser i USA som er dritavanserte! sier Siri og får latter tilbake fra de andre:

– Det høres jo veldig negativt ut!

– Neida..

PUSHER HVERANDRE MAKS PÅ TRENING. Det var høy intensitet da OSVB Elite spisset formen inn mot helgas turnering. Her Line i nettduell mot RC.

Det som ikke er like positivt er at gjengen ikke har en trener, noe de ønsker seg veldig:

– Det er dessverre ingen som har villet ta på seg fast treneransvar ennå, forteller Katinka. - Men kanskje noen som leser dette vil ta det som en shoutout og melde sin interesse…?

I helga er det uansett klart for årets første turnering på hjemmebane for OSVB-damene som alle skal spille Fanta Norgestour: Oslo Masters. I storturneringen som spilles over tre dager deltar hele 100 lag (40 av disse på kvinnesiden), og for en del av elitejentene blir dette sesongens første turnering:

– Det blir dritbra, jeg grugleder meg og er litt nervøs forteller Siri som ikke spilte Norgestouråpningen i Stavanger.

– Det blir litt rart, for det har vært en lang pause, sier Tonje som skal spille med ny makker, Maren Rygh, for første gang i helga.

– Det blir veldig spennende!

– Nå håper vi bare kampnervene ikke tar overhånd!

På et avsluttende spørsmål om hvem som vinner Oslo Masters på søndag kommer det kontant fra Siri:

– I hvert fall noen fra OSVB Elite! Det er helt klart!


Intervju og alle foto: Vera Garberg

Bli medlem