Hvem kan være med? Serie-A er for alle som har spilt litt eller mye sandvolleyball. Du trenger altså ingen makker og melder deg på individuelt. Det er mulig å komme alene eller sammen med venner - sosialt kan vi love at det blir uansett! På turneringene på Voldsløkka er det obligatorisk å være medlem av OSVB for å spille. Lisens er ikke påkrevd. Påmelding finner du under “kalender” på nettsiden til osvb.no. Vi forbeholder oss retten til å endre turneringsdatoer med en ukes varsel.

Sånn funker det Turneringene spilles som mix (en hankjønn og et hunkjønn sammen) så langt det lar seg gjøre. Hvis dette ikke går opp med antall deltakere kan det bli rene herre- eller dame-kamper innimellom. Før hver kamp blir du trukket til å spille med en ny makker og får nye motstandere. Målet er at dette skal være en enkel og morsom måte å bli kjent med nye folk, og samtidig kunne få tips til å forbedre eget spill. Vi bruker vanligvis 5 baner og har max 40 spillere (på vinteredition i Abox har vi 4 baner og max 32 spillere). Det betyr det at du kommer til å spille omtrent annenhver kamp. I mellomtida er nok av folk å snakke med og nyte sandvolleyballen som spilles. Du kan når som helst melde fra til turneringsledelsen om at du ønsker en pause, men husk å si fra om dette før ny runde trekkes. Vi forsøker å gi alle som spiller hele turneringa fra start til slutt like mange kamper så fremt det lar seg gjøre, men her kan avvik forekomme.

Regler Kampene spilles til 11 poeng, med “sudden death” for å unngå at noen kamper blir ekstra lange. Er stillinga 10-10 vil altså det første laget som tar poeng vinne kampen. Resultatet registreres som vinn eller tap, og ikke med poengscore. Vi følger vanlige sandvolleyballregler i turneringen, og lagene dømmer seg selv underveis. Her oppfordrer vi til å bruke skjønn i forhold til å se an nivået til motstander før dere f.eks. klager på et urent fingerslag. Spiller du mot noen som har lite erfaring så la tvilen komme dem til gode. Er det uenighet om en avgjørelse - f.eks. om en ball gikk ut eller ikke - så ta heller en omserve enn å bli stående og diskutere og bruke opp alle sin tid.

Serie A er først og fremst en sosial turnering, der vi ønsker at alle deltakere skal ha en god turneringsopplevelse. Vi spiller derfor med følgende variant av “gentlemans agreement”: Det er ikke lov å serve kynisk på kun det svakeste ledd på andre siden, og du skal så godt det lar seg gjøre serve like mye på begge motspillerne. (Og spiller du mot noen som er tydelig ferske sandvolleyballspillere så trenger du f.eks. ikke dra på med den hardeste hoppserven du kan.) Denne vennskapelige avtalen vil gjøre at alle får delta like mye i spillet i løpet av en kamp. Det samme prinsippet gjelder for harde angrep: se an hvem som står på andre sida før du drar til alt du kan. Du kan ikke alltid styre din egen serve, og feil kan skje, men utgangspunktet må være at intensjonen var å spille på rett person. Vi minner også om at det viktigste med Serie A er å ha det gøy, bli kjent med nye folk og kose seg med sandvolleyball.

Premiering. For å kåre vinnere for hver turnering teller vi sammen antall seiere og den beste herre- og dame-spilleren blir belønnet med flotte premier! Hvis flere står med likt antall seiere etter de ordinære rundene er over så avsluttes turneringa med finalespill. Vi oppfordrer alle til å være med å lage en god supporter-atmosfære rundt disse finalekampene.

Totalvinnere for hele Serie A-sesongen (sommer eller vinter) vil bli kåret på siste runde og premieres med ekstra fine premier sponset av beachcampen Sunsation Norge. Det er et spennende og populært konsept fra Vegard Høidalen og Jørre Kjemperud, som i samarbeid med det svenske selskapet Volleytours arrangerer Sunsation Beach Camp i Gandía i Spania både på høsten og våren. Totaltvinnerne (den jenta og gutten med flest seire på slutten av sommeren/vinteren) får 4000 kroner i rabatt på en slik camp, og andreplassen får 2000 kroner i rabatt! Om du vil ha sjans på disse totalpremiene er det viktig å være med på så mange av våre turneringer som mulig for å sanke poeng! (NB: Beachcamprabatt-premiene er personlige og kan ikke selges/byttes bort til andre, og må benyttes innen ett år).

Nytt fra og med vintersesongen 2019 er at samme person ikke kan vinne beachcamp-rabatter igjen hvis vedkommende har vunnet i løpet av de siste to årene (som vi teller som de to siste sommersesongene og de to siste vintersesongene). Grunnen er at vi ønsker å gi flest mulig sjansen til å vinne, og at det ikke skal være de samme spillerne som vinner topp-premiene igjen og igjen i det som skal være OSVB sitt mest inkluderende turneringsformat.

Vi jobber også for å få flere sponsorer, og kommer tilbake til det senere!

Våre vinnere gjennom åren Plassering Turneringsnavn & år
Sturla Steine 1. plass Winter Edition 19
Svanhild Remme 1. plass Winter Edition 19
Allan Henriksen 2. plass Winter Edition 19
Yen Nguyen 2. plass Winter Edition 19
Yen Nguyen 1. plass Summer 18
Allan Henriksen 1. plass Summer 18
Svanhild Remme 2. plass Summer 18
Frode Walde 2. plass Summer 18
Askild Vatnbakk Larsen 1. plass Winter Edition 18
Svanhild Remme 1. plass Winter Edition 18
Allan Henriksen 2. plass Winter Edition 18
Camilla Larsson 2. plass Winter Edition 18
Allan Henriksen 1. plass Summer 17
Ingvild Holtan-Hartwig 1. plass Summer 17
Nghi Luong 2. plass Summer 17
Eivind Roll 2. plass Summer 17
Vera Garberg 1. plass Winter Edition 17
Arnold Vinje Erichsen 1. plass Winter Edition 17
Hilde Stokke Bauck 2. plass Winter Edition 17
Allan Henriksen 2. plass Winter Edition 17
Heidi Skjæveland 1. plass Summer 16
Allan Henriksen 1. plass Summer 16
Helene Lunde 2. plass Summer 16
Ola Saastad 2. plass Summer 16
Fotocollage fra 1:a Serie A, fotograf Kristian Monsen
Vinnerne av Serie A i sommer 2016
Bli medlem