Hvem kan være med? Serie-A er for alle som har spilt litt eller mye sandvolleyball. Du trenger altså ingen makker og melder deg på individuelt. Det er mulig å komme alene eller sammen med venner - sosialt kan vi love at det blir uansett! På turneringene på Voldsløkka er det obligatorisk å være medlem av OSVB for å spille. Lisens er ikke påkrevd. Påmelding finner du under “kalender” på nettsiden til osvb.no. Vi forbeholder oss retten til å endre turneringsdatoer med en ukes varsel.

Sånn funker det Turneringene spilles som mix (en hankjønn og et hunkjønn sammen) så langt det lar seg gjøre. Hvis dette ikke går opp med antall deltakere kan det bli rene herre- eller dame-kamper innimellom. Før hver kamp blir du trukket til å spille med en ny makker og får nye motstandere. Målet er at dette skal være en enkel og morsom måte å bli kjent med nye folk, og samtidig kunne få tips til å forbedre eget spill. Vi bruker vanligvis 5 baner og har max 40 spillere (på vinteredition i Abox har vi 4 baner og max 32 spillere). Det betyr det at du kommer til å spille omtrent annenhver kamp. I mellomtida er nok av folk å snakke med og nyte sandvolleyballen som spilles. Du kan når som helst melde fra til turneringsledelsen om at du ønsker en pause, men husk å si fra om dette før ny runde trekkes. Vi forsøker å gi alle som spiller hele turneringa fra start til slutt like mange kamper så fremt det lar seg gjøre, men her kan avvik forekomme.

Regler Kampene spilles til 11 poeng, med “sudden death” for å unngå at noen kamper blir ekstra lange. Er stillinga 10-10 vil altså det første laget som tar poeng vinne kampen. Resultatet registreres som vinn eller tap, og ikke med poengscore. Vi følger vanlige sandvolleyballregler i turneringen, og lagene dømmer seg selv underveis. Her oppfordrer vi til å bruke skjønn i forhold til å se an nivået til motstander før dere f.eks. klager på et urent fingerslag. Spiller du mot noen som har lite erfaring så la tvilen komme dem til gode. Er det uenighet om en avgjørelse - f.eks. om en ball gikk ut eller ikke - så ta heller en omserve enn å bli stående og diskutere og bruke opp alle sin tid.

Serie A er først og fremst en sosial turnering, der vi ønsker at alle deltakere skal ha en god turneringsopplevelse. Vi spiller derfor med følgende variant av “gentlemans agreement”: Det er ikke lov å serve kynisk på kun det svakeste ledd på andre siden, og du skal så godt det lar seg gjøre serve like mye på begge motspillerne. (Og spiller du mot noen som er tydelig ferske sandvolleyballspillere så trenger du f.eks. ikke dra på med den hardeste hoppserven du kan.) Denne vennskapelige avtalen vil gjøre at alle får delta like mye i spillet i løpet av en kamp. Det samme prinsippet gjelder for harde angrep: se an hvem som står på andre sida før du drar til alt du kan. Du kan ikke alltid styre din egen serve, og feil kan skje, men utgangspunktet må være at intensjonen var å spille på rett person. Vi minner også om at det viktigste med Serie A er å ha det gøy, bli kjent med nye folk og kose seg med sandvolleyball.

Premiering. For å kåre vinnere for hver turnering teller vi sammen antall seiere og den beste herre- og dame-spilleren blir belønnet med flotte premier! Hvis flere står med likt antall seiere etter de ordinære rundene er over så avsluttes turneringa med finalespill. Vi oppfordrer alle til å være med å lage en god supporter-atmosfære rundt disse finalekampene.

Fotocollage fra 1:a Serie A, fotograf Kristian Monsen
Vinnerne av Serie A i sommer 2016
Bli medlem