← Aktuelt

Treninger på Voldsløkka 2017

Sommeren nærmer seg med stormskritt og det er på høy tid å planlegge treningskalenderen på Voldsløkka. Tilbakemeldinger fra både spillere og trenere gjør at vi tar noen grep i et forsøk på å gjøre treningsopplevelsen enda litt bedre for alle.
Treningsgrupper 2017

En av de største utfordringene vi opplevde i fjor sommer var variabelt oppmøte til de faste treningsgruppene, dette har vi nå gjort et forsøk på å redusere effekten av.
I motsetning til tidligere år der det ble opprettet faste treningsgrupper blir det i år individuell påmelding, dette betyr at dersom dere er et lag, en vennegjeng e.l. som ønsker å trene samtidig må dere selv sørge for å melde dere på samme treningstid.
Dette gir trenerne større fleksibilitet med tanke på endringer, variabelt oppmøte, sammenslåinger og det gjør det enklere å håndtere drop-in-treninger. Målet er at alle skal få et mer stabilt treningstilbud.

Nivå for treningsgrupper

Treningene i år er basert på 4 forskjellige nivåer i tillegg til egne elite-grupper.
- Elite: Opp til og med landslagsnivå.
- Nivå 1: Aktive spillere på høyt nivå med svært god spilleforståelse og ballkontroll. Typisk midtre til øvre del av resultatlistene i NT.
- Nivå 2: Du bør ha god spilleforståelse, ballkontroll og erfaring fra sandvolleyball. Typisk nedre del av resultatlistene i NT.
- Nivå 3: Du bør ha god ballkontroll og ha tidligere erfaring fra volleyball/sandvolleyball.
- Nivå 4: Passer for deg som har litt erfaring fra volleyball/sandvolleyball eller er helt nybegynner.

Vi vet hvordan det er å sette sitt eget nivå, det er ikke alltid like lett og de aller fleste volleyballspillere vil nok si at de er litt bedre enn det som kanskje er realiteten.
Et annet kjent faktum er at mange ønsker å trene med noen som er bedre enn seg selv, enkel hoderegning tilsier at det regnestykket ikke kan balanseres.
Med 40-48 spillere på hver treningsgruppe og 5-6 baner har vi ganske god mulighet til å justere nivået så alle får en god treningsopplevelse, men vi oppfordrer likevel til å være litt selvkritiske og ærlige når dere melder dere på.
NB! Dersom vi er helt uenige i nivået du har valgt forbeholder vi oss retten til å gjøre endringer. Vi kan da ikke garantere at du får plass i en annen gruppe. Er du usikker på hvor du hører hjemme, spør oss på forhånd.

Treningstider, -nivåer og antall plasser:

Se også ukeplanen

Dag og tidspunkt

Nivå

Plasser totalt

Mandag - 17:00 - 18:30 D1-D2 40 Plasser
Mandag - 18:30 - 20:00 D3-D4 40 plasser
Mandag - 20:00 - 21:30 H1-H3 48 Plasser
Tirsdag - 17:00 - 18:30 H1-H2 40 Plasser
Tirsdag - 18:30 - 20:00 H3-H4 40 Plasser
Tirsdag - 20:00 - 21:30 D1-D3 48 Plasser

Treningsøktene:

Øktene i år blir planlagt av hovedtrener, Jon Jørstad, med rom for justeringer ved behov av trenerne på banene. Dette gjør at alle spillere på et nivå får tilnærmet lik økt uansett hvilken bane de trener på. I løpet av sommeren vil vi kjøre økter basert på ulike deler av spillet i sykluser på ca. 4 uker. Etter syklusen er ferdig vil treningene gå mer i dybden på hvert tema i syklus 2.
Oppvarming til øktene vil bli standardiserte, noe som gjør at vi har noen faste øvelser som er bygd for å forbedre viktige kvaliteter med mye repetisjon samtidig som vi får varmet opp til øvelsene i økten.
Møt opp til trening i god tid - så får både du og resten av gruppa maksimalt utbytte.

Påmelding

Informasjon om påmelding ligger under "Treninger"

Instagram